Tryllekunstneren fra Auschwitz

Tilbudspris 10,00 kr Normalpris 200,00 kr
Eksistensen, 2015, Indbundet, 32 sider
ISBN 978 87 7115 123 7

Tryllekunstneren fra Auschwitz er en fortælling om en af de overlevende: Werner Reich, der kun er en stor dreng, da han ankommer til koncentrationslejren. Den er fortalt for børn (i alderen 7-12), og midt i al grusomheden er det en fortælling, der også handler om håb. 

♥♥♥♥♥
en smuk og redelig fortælling

Steffen Larsen, Politiken

Emneord
OndskabBilledbøgerBørn

Hr. Levin har nummeret A1676 tatoveret på armen. Werners nummer er A1828. Begge er fanger i koncentrationslejren Auschwitz, hvor hr. Levin bliver Werners eneste ven og redning – og også viser sig at have et helt særligt talent …

Tryllekunstneren fra Auschwitz er baseret på Werner Reichs virkelige liv som fange i koncentrationslejren Auschwitz under 2. Verdenskrig. Werner er kun en stor dreng, da han ankommer til lejren, men han overlever krigen, og bogen fortæller hans historie.

For børn i alderen 7-12 og deres voksne.


Omtale

 ♥♥♥♥♥

Det er en ond bog. Men den handler om godhed.

 Steffen Larsen, Politiken
 

 Historien er velskrevet og velfortalt. Det er en fortælling om nazisternes grusomheder, men også en fortælling om håb og om hjælpsomhed.

Bibliotekernes anmeldelse (lektørudtalelse)

… en meget fin genfortælling … som er fængende og som ikke kommer ud over grænserne for, hvad man egentlig kan præsentere for denne her aldersgruppe. Man skal ikke tage fejl af, at historien om holocaust og udryddelsen af jøder under Anden Verdenskrig jo er noget som de fleste kender noget til – også børn.

 Cecilia Felicia Stokholm Banke, Seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier i Radio24syv den 30. nov 2015