Vi er også kirken

229,95 kr.
Vi er også kirken – Skitser til en regnbueteologi
Eksistensen, 2021, Hæftet, 234 sider
ISBN 9788741007663

Teksterne i denne antologi giver læseren et indtryk af, hvordan det kan se ud, når LGBT-personer selv skriver om forholdet mellem kirke og homoseksualitet/køn.

Under titlen Vi er også kirken – skitse til en regnbueteologi skriver syv teologer/præster med et fælles ønske om at vise, at de – selv om de ikke altid bliver hørt, indimellem bliver bedt om at være stille og ofte bliver talt om som nogle, der står og venter på at blive lukket ind i kirken – faktisk allerede er kirken.

Flere af bidragsyderne har deltaget i kampen for først en kirkelig velsignelse af registreret partnerskab og sidenhen vielse af par af samme køn. Det har til tider været hårdt og nedslidende for dem, der gik forrest, og derfor var det en stor forløsning for dem og mange andre, da kampen blev vundet. Nogle udfordringer var dermed væk, men som teksterne afspejler, står andre stadig tilbage i dag.

Med antologiens overskrift Vi er også kirken insisterer forfatterne på en plads og en stemme i kirken:

“Vores teologi handler ikke om, hvorvidt LGBT-personer må og kan være en del af kirken eller ej. Vi vil ikke forsvare os selv, men skabe teologi, og vi bilder os ind, at vi har noget at bidrage med. Vi er ikke blinde for de udfordringer, der er. Vi ved, at mange LGBT-personer kæmper med at få deres tro og seksualitet/køn til at hænge sammen. Vores håb med denne bog er at give dem nogle tekster at spejle sig i og nogle overvejelser, de selv kan tænke videre i.”


Omtale

"Bogen er altså en guldgrube af informationer af både faktuel karakter men også de personlige fortællinger, der både overrasker og til tider forfærder.”

- Religion