Vintergækker og påskeharer
Vintergækker og påskeharer væver tråde fra historie og folklore, tro og overtro, legender, skrøner, ammestuesnak og sagn til et billede af forårets ritualer og traditioner. Det bliver forår igen og igen – år efter år. Alligevel føles det hver gang som et under, når lyset og livet vender tilbage efter en lang, mørk vinter.
Vi finder ud af huler, huer og vinterdepressioner. Vi glæder os, mens vi sår og planter. Og sådan har det været fra tidernes morgen!
Livet sejrer over døden: grønne spirer bryder gennem den kolde jord og kyllingen gennem skallen. Også Kristus overvandt døden, da han påskemorgen steg op af graven. For den, som tror på ham, betyder det håb.
Bogen giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:
Hvor stammer fastelavnsriset fra – og den sorte kat?
Hvorfor spiser vi lam til påske?
Hvorfor danser pinsesolen?
Hvorfor har vi helligdagene?
Hvad er forskellene på den jødiske og den kristne påske?
Bogens underholdende kapitler er gode at blive klog af. De dækker kendte såvel som sjældne skikke og forestillinger om våren samt fortæller om, hvordan de har udviklet sig gennem tiden og taget farve af skikke i andre kulturkredse.
Anna-Marie er uddannet lærer, men arbejder nu som selvstændig forfatter. Hun laver også fortælleforestillinger og foredrag med noget på programmet for såvel voksne som børn – både hver for sig og sammen. Hun fik i 2005 Undervisningsministeriets pris, 'Skriverprisen', for Dingobogen 'Kalle og Jacob'.