Barnets ret til religion

159,95 kr.
Barnets ret til religion – Print on demand. Leveringstid 3-4 dage udover almindelig ekspedition.
Eksistensen, 2018, Hæftet, 160 sider
ISBN 978 87 4100 358 0

Hvad har et barn brug for? Svaret gives oftest af voksne og ikke sjældent ud fra, hvad de mener er nødvendigt og nyttigt. Men til det at være barn hører dog ikke kun det nyttige, men også alt det, som forbavser og undrer.

Emneord
PædagogikFolkekirkenKirkeTroBørn

Hvad har et barn brug for? Svaret gives oftest af voksne og ikke sjældent gøres det ud fra, hvad de mener er nødvendigt og nyttigt - for de voksne, for samfundet, for barnet selv osv.

Med til det at være barn hører dog ikke kun det nyttige, men også alt det som forbavser og forundrer. Det, som åbner en anden måde at spørge og tænke på, og som taler til barnets søgen efter håb og mening. Uanset om omgivelserne tilskynder til det eller ej, beskæftiger børn sig med livets store spørgsmål. Og det er spørgsmål, som kræver religiøse svar.

Friedrich Schweitzer tager dette behov alvorligt. På linie med andre rettigheder har barnet krav på religiøs opdragelse og ledsagelse. Ikke fordi det er i samfundets, familiens eller kirkens interesse, men simpelthen, fordi barnet har brug for det.

Friedrich Schweitzer, professor dr. theol, Tübingen, er en af nutidens mest betydningsfulde religionspædagoger, med et stort videnskabeligt religionspædagogisk forfatterskab bag sig. I Barnets ret til religion giver han vedkommende, enkel og anvendelig vejledning i formidlingen af religion for børn til kirke, skole og forældre. Forfatteren argumenterer for at børn har krav på religiøs opdragelse og ledsagelse og giver vejledning i formidling af religion for børn til kirke, skole og forældre.

Bogen udkom oprindeligt i 2006 og er nu tilgængelig igen i denne Print on demand-version.