Benyt øjeblikket med fornuft - E-bog

100,00 kr.
Benyt øjeblikket med fornuft - E-bog – Kejser Marcus Aurelius' filosofi
Eksistensen, 2016, E-bog, ePub, 150 sider
ISBN 9788741002422

Filosofkongen Marcus Aurelius tænkte og skrev om alt det en leder til alle tider burde være optaget af: menneskerettigheder, social omsorg, fattiges vilkår og social og moralsk ansvarlighed. En lettilgængelig indføring i den bemærkelsesværdige kejser.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Links
Når man tager et vue ned igennem den europæiske historie, skiller kejser Marcus Aurelius sig ud som en særegen og fremsynet leder. Han var i besiddelse af egenskaber, der er en moderne leder værdig. Han havde omsorg for fattige, tænkte i menneskerettigheder og havde en høj moral. Han levede næsten op til Platons utopiske forestilling om den optimale regent. Lise Søelund har i sin gennemgang af kejseren sit fokus på den filosofiske side af hans liv, mere end på det biografiske og historiske. Og tegner de linjer i hans liv og ledelse, der peger frem mod nutiden, og samlæser ham med de filosoffer, han deler tanker og lære med.
 
Bogen er tiltænkt den læser, der har brug for en enkel indføring i politik og idehistorie under kejser Aurelius. Bogen er også velegnet til undervisning på gymnasie- og seminarieniveau.

Omtale

Forfatteren formidler entusiastisk Aurelius’ lære og mener, at hans eksempel er stof til eftertanke for vor tid: ”Hvor kunne man ønske sig en kejser Aurelius som rådgiver for vores folkevalgte i Folketinget”

Bibliotekernes anmeldelse (lektørudtalelse)