Bibelens planteverden
En opslagsbog over Bibelens ca. 100 kendte og ukendte planter og planteprodukter: Fra Agurk, Akacie, Almug-Træ, Aloe og Alrunebær til Tragakant-Gummi, Ukrudt, Vandmelon, Vin, Æble og Øl.
For hver plante eller planteprodukt er der givet en omtale af alle de steder, hvor den pågældende art er omtalt i Bibelen. Nogle planter er kun omtalt én gang: I 2. Kongebog kapitel 4 er det eksempelvis omtalt, hvorledes profeten Elisa gør giftig mad, fremstillet af Vilde Agurker, spiselig. Andre planter såsom Oliven og Vin er omtalt i mange beretninger med vidt forskelligt indhold.
Dernæst følger en omtale af, hvilke hebræiske eller græske ord den pågældende plante er gengivet ved i de håndskrifter, som Bibelen er oversat fra. Oversættelsen og identifikationen af de gamle plantenavne er spændende læsning. Identifikationen af navnene på de gamle kulturplanter, så som vin, figen, palme, hvede volder som regel ikke problemer, men ved oversættelse af nogle af de andre gamle plantenavne må den pågældende plantes navn på andre semitiske sprog som aramæisk og arabisk inddrages i diskussionen af, hvilken plante der kan være tale om.