Birgitta - E-bog

89,95 kr.
Eksistensen, 2013, E-bog, ePub, 414 sider
ISBN 9788741002286

Biografisk roman om Birgitta af Vadstena og det barske liv i middelalderen. Med udgangspunkt i de historiske fakta og Birgittas visioner, har forfatteren spundet en fortælling om denne særlige kvindeskikkelse i europæisk kirkehistorie, som betød meget for såvel kirkehistorien som for datidens kvinder. Blandt andet nedskrev hun reglerne for en ny klosterorden – regler, som hun fik dikteret af Kristus i en åbenbaring. I 1344 grundlagde hun et kloster i Vadstena i Sverige, som i de følgende århundreder blev et åndeligt centrum.

 

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Links
Forfatteren er gået både videnskabeligt og skønlitterært til værks. Hun har fordybet sig i Birgittas ca. 800 skrifter. Hun har opsøgt de historiske steder, hun har været. Og så har hun digtet lidt, for at fylde hullerne og skabe en spændende roman. 

Fra bogen:
Året er 1310. Birgitta er 7 år, da en stemme i natten lyder fra himmeldybet: Vil du have denne krone? Birgitta slår tæppet til side og træder ud på det kolde gulv. Først er hun usikker, men da stemmen får krop, véd barnet, at hun kigger direkte ind i Jomfru Marias ansigt…