Boganis' gæstebud

299,00 kr.
Boganis' gæstebud – Fadersporet i Karen Blixens liv og værk
Tiderne Skifter, 2010, 300 sider
ISBN 9788779734456
I hvor høj grad var hendes fantastiske fortællinger baseret på hendes liv? Og i hvor høj grad digtede hun sit liv om til en fantastisk fortælling? Karen Blixen (1885-1962) fascinerer fortsat nye generationer af bogelskere. Gåderne i hendes liv og værk synes uudtømmelige.

I hvor høj grad var hendes fantastiske fortællinger baseret på hendes liv? Og i hvor høj grad digtede hun sit liv om til en fantastisk fortælling?
Karen Blixen (1885-1962) fascinerer fortsat nye generationer af bogelskere. Gåderne i hendes liv og værk synes uudtømmelige. Karen Blixens elskede far Wilhelm Dinesen begik selvmord, da hun var 9 år. Familien mente, hans selvmord skyldtes syfilis.

I denne bog viser Christian Braad Thomsen, hvordan hun siden forsøgte at bearbejde tabet ved at gentage faderens liv i sit eget: Hun slog sig ned blandt indfødte i en fremmed verdensdel, hun blev passioneret jæger og naturelsker, hun skrev om sine oplevelser – og i en eksistentiel krise forsøgte hun også at begå selvmord.

I samtlige biografier om Karen Blixen regnes det for en selvfølge, at hun havde syfilis. Braad Thomsen dokumenterer, at det havde hun næppe. Der findes ingen holdbar dokumentation for, at hun nogen sinde har været smittet med sygdommen, men derimod mange eksempler på, at hun gentog faderens liv i sit eget. Og han hængte sig på grund af syfilis.