Børnekor i kirken - Korhæfte 2

180,00 kr.
Folkeskolens Musiklærerforenings Forlag, 2003, Hæftet, 32 sider
ISBN 9788777618802

Kormateriale med 42 titler. Primært til arbejdet med børnekor i kirkerne. Varieret repertoire med stof til hele kirkeåret.

Emneord
BørnSalmer

Énstemmig sang med instrumentale modstemmer, ekkosang, vekselsang, quod libet, spørgsmål-svar, ostinat, 2.- og 3.-stemmer.

Materialet består af:

- en koralbog med 4-stemmige udsættelser for orgel
- to korhæfter med noder, tekster og becifringer
- løse instrumentstemmer i C, Bb og Eb

Valget af sange og salmer dækker hele kirkeåret. Tekstmæssigt spænder materialet fra blandt andet Kingo, Brorson og Grundtvig til en række af vore nyere salmeforfattere, mens det stilistisk spænder fra den helt enkle klassiske sats til mere krævende rytmiske satser.

”Korhæfternes opbygning er styret af en klar pædagogisk progression (...) En perle fra det helt enkle repertoire er ekkosangen Ti piger gik af sted (…) Flere melodier, også de rytmiske har en ambitus på over en decim (...) Der lægges således op til et varieret og sundt stemmebrug (...) Her er materiale at hente til såvel den indholdsmæssige som den pædagogiske fornyelse.” (PO-bladet, 2003)

”Jens Nielsen og Peter Lindhardt Toft har valgt side: her skal fornyelse til! Deres musik afspejler det sprælske musikalske liv, der er i kirken i disse år, og de kombinerer det med gedigent håndværk, dygtigt og kompetent har de lavet arrangementer af de 42 sange og salmer (...) En spændende og flot udgivelse…” (Dansk Sang, 2003)