Børnenes bibel

289,95 kr.
Eksistensen, 2024, Indbundet, 274 sider
ISBN 9788741010229

Børnenes bibel er en moderne børnebibel, som børn og voksne kan opleve sammen. Flere end 40 centrale historier fra Bibelen er genfortalt i denne bog, og som noget helt særligt rummer bogen også salmer og bønner.

 

  • Køb 5 for 260,00 kr. pr styk og spar 10%

Børnenes bibel rummer de mest kendte historier fra Bibelen. Du kan bl.a. læse om skabelsen og slangen, om Noa og arken, om dengang Miriam reddede sin lillebror Moses, og om hvordan David besejrede Goliat. Du kan læse om Jesus, som blev født i en stald, undgik Herodes’ soldater og senere blev så populær, at han blev kaldt konge. Historierne er ledsaget af underfundige og detaljerige illustrationer, som børn og voksne kan gå på opdagelse i.

I bogen finder du også bønner salmer og digte – fra Brorson til Iben Krogsdal. 

Tegningerne i Børnenes bibel er skabt af den prisbelønnede svenske illustrator Marcus-Gunnar Pettersson, og bibelhistorierne er genfortalt af forfatter og biskop i Karlstadt Sören Dalevi.

Sören Dalevi har hele sit liv arbejdet med bibel- og kristendomsformidling for børn. Han siger om arbejdet med Børnenes bibel: "Jeg har oversat historierne fra græsk og hebraisk og derefter arbejdet med dem og bygget videre på dem fra et børneperspektiv. Det sjove er, at Marcus-Gunnar har det samme børneperspektiv, vi synes begge, at det er meget vigtigt at tage børn seriøst og ikke undgå de svære spørgsmål. Jeg synes, det er et unikt samarbejde”.

Illustratoren Marcus-Gunnar Pettersson fortæller: "Jeg er vokset op med disse historier, og de er stadig en vigtig del af mig. Det er både en ærefuld og svær opgave at balancere mellem både at udfordre og respektere folks tro”.

Børnenes bibel er en oplagt dåbsgave eller fødselsdagsgave. Den er først udgivet i Sverige i 2020 på Speja Förlag, og nu får danske børn også glæde af de livlige illustrationer og de nye genfortællinger af Bibelens kernestof.


Omtale

★★★★ (...) Min syvårige og jeg læste denne bog med stor glade. Jeg er ikke religiøs, men historierne i Bibelen synes jeg man skal kende, og i denne bog er de fortalt på en måde, der gør dem meget tilgængelige”

GoodReads.com

”Det er umuligt ikke at blive imponeret over Sören Dalevis saglige og dybt menneskelige tone. [...] og umuligt ikke at falde pladask for Marcus-Gunnar Petterssons måde at illustrere på. [...] Børnenes bibel er nok den bedste grundbog i kristendommen, jeg er stødt på. Her er ikke kun de store historier, men også en række vigtige salmer, bønner og Guds ti bud i en letforståelig version. Det er en bog for alle aldre, der passer til alle, der vil vide, hvad kristen kultur er baseret på.”

Dagens Nyheter