Dåbssamtalestarter

195,00 kr
Eksistensen, 2020, Hæftet,
ISBN 9788741006833

Har du brug for hjælp til dåbssamtalen? Et samtaleark samt en vejledning til at føre en anderledes og dialogpræget dåbssamtale.

Dåbssamtaler kan være svære, og blufærdighed, både dåbsforældrenes og præstens, tager livet ud af mange dåbssamtaler. Alt for ofte bliver samtalen enten en enetale fra præstens side eller en hyggesnak om det lille søde dåbsbarn.

Dåben og dåbssamtalen er et af folkekirkens væsentligste mødesteder med befolkningen, og derfor er det vigtigt, at der bliver talt og reflekteret over dens betydning i en meningsfuld, relevant og genkendelig ramme.

Som et løsningsforslag og en måde at få dialogen om dåben i gang ude i de danske kirker har Eksistensen produceret værktøjet Dåbssamtalestarter. Et samtaleark med billeder, ord og dåbsbeskrivelser man som præst kan tale med dåbsforældrene ud fra, samt en tilhørende vejledningsbog til at føre en anderledes og dialogpræget dåbssamtale.

Materialet består af en lille vejledningsbog og en blok i A3-størrelse med 25 dåbssamtaleark i god kvalitet til afrivning. Således kan præsten samtale med dåbsforældrene ud fra papiret og efterfølgende forære dåbsforældrene arket.