Den forbudte dåb

100,00 kr.
Den forbudte dåb – Sandheden om Massoud-sagen
Effatha, 2014, Hæftet, 160 sider
ISBN 9788799495627

For første gang fortælles hele historien om Massoud-sagen. En afslørende beretning om, hvordan en enestående missionssucces presses ud af folkekirken. Det hele begynder ellers så godt den septemberdag 2011 i Odense Domkirke: Eks-muslimen Massoud Fouroozandeh ordineres af Fyens biskop som landets første muslimsk-fødte migrantpræst.

Emneord
DåbMission

Ved gudstjenesten mødes etniske danskere, persere og tidligere muslimer side og side ved samme alterbord. Grundstenen til en ny, åben og livskraftig folkekirkelighed er lagt. Sådan ser det ud. Men i virkeligheden har enmandshæren Massoud uden at vide det lagt sig ud med et magtfuldt lag i folkekirken. De bryder sig ikke hans direkte og klare tale om omvendelse, tro og mission.

Det er alt for gammeldags og fundamentalistisk. Og de ser med skinsyge på hans store succes med at omvende muslimer. Snart får han kærligheden at føle. Han overfaldes retorisk af sin kollega, Jesper Hougaard Larsen, der kalder ham ”perker”. Det bliver kun begyndelsen på den lange række benspænd, han udsættes for de følgende år, og som kulminerer efteråret 2014, da han fratages sit levebrød af sin biskop: Den fremgangsrige indslusningsmenighed – rammen for folkekirkens største missionssucces – presses ud af folkekirken.

Torben Bramming har fulgt hele sagen tæt og giver i ”Den forbudte dåb” en personlig og veldokumenteret skildring af hele forløbet. Alle detaljer afsløres og der bliver sat navn og adresse på dem, der kritiseres.
Og det er folkekirkens top, der langes ud efter: Biskopper, der er mere optagede af at beskytte deres kollega end at støtte en dødstruet migrantpræst. Domprovster, der aktivt kæmper for stor moskeer og aktivt modarbejder en kristen migrantuddannelse. Integrationskonsulenter, der bagtaler Massoud bag lukkede døre. Og endelig en biskop, der er ude af stand til at finde midler til en beskeden deltidsstilling til Massoud, men samtidigt hyrer en fuldtidsspindokter til sig selv. Og i øvrigt ser igennem fingre med de racistiske udfald, Massoud udsættes for af sin præstekollega.

Bogen rummer barsk, veldokumenteret anklage mod Folkekirkens top og rejser spørgsmålet: Er de herskende kredse i folkekirken overhovedet interesseret i muslimmission – eller ser de det som deres fornemste opgave at sætte en kæp i hjulet på den der sætter livet ind på mission blandt muslimer?

Om forfatteren: Torben Bramming er sognepræst og forfatter og har været bisidder for Massoud Fouroozandeh under sagen.