Den nødvendige smerte

340,00 kr.
Den nødvendige smerte – Om tab, sorg og adskillelsesangst
Gyldendal, 2001, Hæftet, 354 sider
ISBN 9788741203362

Hvorfor kommer nogle mennesker styrkede gennem sorg? Og hvorfor bliver nogle forkrampede og angstfyldte? Hvorfor forandrer den som rammes af svær tab sig for altid?

Emneord
SorgSjælesorg

Den nødvendige smerte handler om disse og mange andre spørgsmål. Med mange konkrete eksempler beskrives hvordan man kan hjælpe mennesker med at komme i kontakt med de lægende kræfter i den sunde sorgproces.

Denne reviderede udgave af Den nødvendige smerte inddrager erfaringer fra forfatternes praktiske arbejde med mennesker i sorg samt den nyere teoretiske viden om emnet herhjemme såvel som i udlandet. Denne udgave har desuden et nyt kapitel om supervision og undervisning inden for området.

Fokus er nu i højere grad på menneskets tilknytnings- og adskillelsesevne, som netop rammes, når vi udsættes for tab. Tabet eller traumet påvirker os også eksistentielt og forandrer vores forhold til andre mennesker.

Bogen henvender sig til enhver som ønsker en dybere forståelse for sorg, men er især skrevet til behandlere, læger, psykologer, socialrådgivere, præster m.fl. der har brug for inspiration til, hvordan man kan hjælpe mennesker igennem den nødvendige smerte.