Den svære kærlighed

150,00 kr
Den svære kærlighed – Hengivelsens spiritualitet
Boedal, 2022, Hæftet, 93 sider
ISBN 9788793062412

Den svære kærlighed tager udgangspunkt i spørgsmålet: ”Hvordan ved man, om man er drevet af frygt, af håb om belønning eller af kærlighed?” Svaret søges i en spiritualitet af selvforglemmende kærlighed, hvor en ikke-dømmende livsholdning er den vigtigste dyd – og den dyd, som omslutter alle de andre.

Med den franske ortodokse teolog Olivier Cléments bog "Kilder" som ledestjerne beskriver Peter Halldorf østkirkens tro og åndelighed – og især hvad der adskiller den fra vestlig kristendom. Et af de vigtigste træk er, at moralens grundlag ikke er et sæt leveregler, men kirken som et kærlighedens fællesskab af frie mennesker.

Den svære kærlighed er en personlig bog, hvor forfatteren lader os møde nogle af de ortodokse teologer, der i 1900-talet har opdateret arven fra oldkirken. De formulerer en teologisk vision, der er både enkel og svimlende:

”Så sammenvævet er vi mennesker med hinanden, og med hele det øvrige skaberværk, at vi holder op med at eksistere, hvis ikke vi omfavner hinanden i kærlighed.”