Det gælder dit liv

299,10 kr.
Det gælder dit liv – Bent Lexner om jødedom og eksistens.
Kristeligt Dagblads Forlag, 2015, Hæftet, 282 sider
ISBN 9788774672302

Jøder betaler stadig den højeste pris, alene fordi de er jøder. Det konstaterer tidligere overrabbiner Bent Lexner efter terrorangrebet, der kostede Dan Uzan livet, mens han stod vagt foran synagogen i København 15. februar 2015. Bent Lexner indleder bogen med sin personlige beretning om de tragiske begivenheder og dagene derefter.

Fra 1996 til 2014 var Bent Lexner overrabbiner og dermed talsmand for det jødiske samfund i Danmark. I perioden spidsede debatter om indvandring, rituel slagtning og religiøs omskæring af drenge til. Lexner huskes for sin diplomatiske fremtoning, men klare holdninger. Dialog i kulturmødet og ansvar over for flygtninge er blot nogle af hans mærkesager.

Religion holder mennesket på plads i klædelig ydmyghed, men traditioner skal holdes levende gennem aktiv udøvelse. Hvordan give troen videre til den ungdom, som for hver generation er blevet stadig mere assimileret og vokser op i et samfund, hvor skepsis og sekularisme fortrænger det religiøse? Voksende antisemitisme sætter samtidig de europæiske jøder under stigende pres – kan vi mon ikke længere rumme en velintegreret minoritetsreligion og -kultur?

DET GÆLDER DIT LIV er skarpt vinklede personlige refleksioner fra et langt liv i krydsfeltet mellem religion og politik.

Anna-Lise Bjerager, født 1962, er journalist og forfatter. Senest har hun skrevet Bryggerens lærling. Povl Krogsgaard-Larsens erindringer