Det Gamle Testamente mellem teologi og historie

199,95 kr.
Det Gamle Testamente mellem teologi og historie – Den historisk-kritiske bibelforsknings storhed og fald
Eksistensen, 2008, Hæftet, 408 sider
ISBN 978 87 7457 478 1
Denne bog beskriver den historisk-kritiske forsknings opgang, storhed og fald uden at kaste vrag på de bedste sider af denne forskning.
Den historisk-kritiske forskning, der dominerede studiet af Det Gamle Testamente i nærved tohundrede år, tog næsten livet af det.

Denne bog beskriver den historisk-kritiske forsknings opgang, storhed og fald uden at kaste vrag på de bedste sider af denne forskning. Man kan ikke bare rulle historien baglæns, men man kan forsøge at frugtbargøre de landvindinger, som denne forskning opnåede. Det indebærer et opgør med mange vaneforestillinger om Det Gamle Testamente og dets baggrund.

Det Gamle Testamente fortæller det bibelske Israels historie. Denne historie er ikke identisk med det gamle Palæstinas historie. I et appendiks til bogen findes en Palæstinahistorie uden Det Gamle Testamente.

Omtale
»Det Gamle Testamente mellem teologi og historie er en enestående mulighed for at få et indblik i de seneste 50 års videnskabelige udvikling inden for faget set med Lemches minimalistiske briller – og det er ikke kedelig læsning!« Kirsten Mose, Folkekirken i København