Det utrolige - E-bog

80,00 kr.
Det utrolige - E-bog – Kristendommen ifølge
Eksistensen, 2024, E-bog, ePub, 111 sider
ISBN 9788741010656

Allerede som barn fik Iben Krogsdal øje på livets fantastiske forunderlighed og begyndte at skrive om det. I Det utrolige sætter hun ord på troen, religiøsiteten og kristendommens kerne.

Links

Der var ikke tradition for at gå i kirke i Iben Krogsdals kulturkristne barndomshjem, og Bibelen samlede støv på en hylde. Alligevel var der tidligt et blik – og et øre – for tilværelsens højder og dybder: i lyset, der kunne ændre landskaber og stemninger, og i salmebogens mystiske ord, der gjorde himlen større.

Senere blev kristendommen en altafgørende troskilde, og i bogen fortæller hun om vejen hertil; fra ungdommens overbevisning om, at Gud skulle behages, til en mere moden alders afklaring: Kristendommen er en ubetinget, åben favn. Troen afhænger ikke af den rette trosbekendelse og dogmatik, og kristendommen er ikke en lukket klub for dem, der kan gøre rede for kristendommens logik. Uanset hvad vi selv vælger at tro på, hører vi til under samme gådefulde himmel.

Det er så rystende for mennesker, der gerne selv vil bestemme, at kristendommen er og bliver utrolig.

 

Iben Krogsdal (f. 1967), er forfatter og salmedigter. Oprindeligt billedkunstner, siden ph.d. fra Aarhus Universitet. Har skrevet noveller og romaner og debuterede som salmedigter i 2010. Har i de senere år bl.a. nydigtet salmer af Luther, Kingo og Grundtvig samt skrevet tekster til større sang- og korværker. 


Omtale

"★★★★★ (...) Salmedigter Iben Krogsdal har skrevet en meget fin beretning om sin intense erfaring af kristen tro. En kærkommen håndsrækning til den blufærdige tvivler (...) Dilemmaet udgør en central drivkraft i denne poetiske, personlige og rørende bog (...) Der er noget rent og purt ved hendes beskrivelse af troen (...) Særligt den første del af bogen vil for mange være en vidunderlig åben dør at gå igennem, hvis man gerne vil tættere på, hvad kristen tro er. Og ikke mindst have nogle svar på spørgsmålet om, hvordan og hvor tidligt i livet den mon viser sig."

Kristeligt Dagblad