Dødehavsskrifterne og de antikke kilder om essæerne - E-bog

229,95 kr.
Eksistensen, 2020, E-bog, pdf, 615 sider
ISBN 9788741007472

Dødehavsskrifterne og de antikke kilder om Essæerne er en uundværlig tekstsamling for enhver, der ønsker at sætte sig grundigere ind i den verden, hvori Jesus op-trådte og kristendommen blev til.

Links

Dødehavsskrifterne er et af det 20. århundredes vigtigste tekstfund, som har givet os en enestående samling kilder til den antikke jødedom i de sidste århundreder før vor tidsregning. Læseren får her en række sjældne indblik i den tids jødiske forestillingsverden, der på flere punkter rummer paralleller til den tidligste kristendom.

En række centrale tekster i samlingen menes at stamme fra et essæisk menighedssamfund, som boede i Qumran, hvor teksterne blev fundet, og bindet indeholder derfor også oversættelser af oldtidens beretninger om essæerne, som stammer fra Filon fra Alexandria, Plinius den Ældre og Josefus.

Denne udvidede og reviderede udgave er blevet suppleret med oversættelser af 31 tekster, der ikke tidligere har foreligget på dansk – særligt bønner og salmer fra den jødiske gudstjeneste på Jesu tid samt samlinger af jødisk visdom. Bogen indeholder således alle de vigtigste skrifter og fragmenter fra Qumran.

Oversættelserne med udførlige indledninger og noter er udarbejdet af Bodil Ejrnæs, Svend Holm-Nielsen, Søren Holst, Jesper Høgenhaven, Niels Peter Lemche, Hans-Aage Mink og Mogens Müller.

Denne E-bogs udgivelser er indholdsmæssigt identisk med Anden reviderede og udvidede udgave af den trykte udgivelse, der ikke kan skaffes mere.