Drop-in-dåb - E-bog

89,95 kr.
Eksistensen, 2019, E-bog, ePub, 110 sider
ISBN 9788741006031

Bogen viser, hvorfor Drop-in-dåb er relevant, hvordan det kan gøres, og giver samtidig eksempler på erfaringer fra Drop-in-dåb rundt om i landet.

Links

Dåben er folkekirkens første, største og vigtigste ritual, men noget har ændret sig; tiden, samfundet, mennesket. Derfor kan vi ikke bare gøre, som vi plejer. Dåben er til for menneskets skyld, ikke mennesket for dåbens, og Drop-in-dåb inviterer det moderne menneske ind i det folkekirkelige, kristne fællesskab på modernitetens præmisser.

Hvorfor overhovedet iscenesætte dåben på en anden måde, end vi er vant til? Hvorfor er det ikke længere nok bare at tilbyde dåb i søndagsgudstjenesten og i lørdagens dåbsgudstjeneste? Eller på en stille onsdag eftermiddag? Hvorfor kan vi ikke bare gøre, som vi plejer?

Bente, som blev døbt til en Drop-in-dåb, siger, at Drop-in-dåb var lige præcis det format, som hun længtes efter. Hun kom ind fra gaden efter mange overvejelser, blev døbt, og gik ud igen. Tilbage til tilværelsen med familie, venner, kolleger, naboer og andre, hun krydser tilværelse med, Guds store menighed.

Bogen her viser, hvorfor Drop-in-dåb er relevant, hvordan det kan gøres, og giver samtidig eksempler på erfaringer fra Drop-in-dåb rundt om i landet. De efterhånden flere hundrede døbte til Drop-in-dåb har det tilfælles, at de blev døbt efter modne overvejelser, og at netop Drop-in-dåbens form gjorde vejen hen til sognekirken gangbar for dem.


Omtale

★★★★

Sober og interessant bog om drop-in-dåb.

- Kristeligt Dagblad

Bogen indeholder mange gode artikler om dåben og dåbens virkelighed i 2019. Den kan kun anbefales, også som en generel refleksion over dåben og dens brug.

- Kirke.dk

Alt i alt en fin lille antologi

- Præsteforeningens Blad

Jeg kan varmt anbefale bogen.

- Roskilde Stiftsmagasin