En dag skal vi dø - E-bog

139,95 kr.
En dag skal vi dø - E-bog – Etik og jura ved livets afslutning
Eksistensen, 2023, E-bog, ePub, 172 sider
ISBN 9788741009872

Et dødsfald rejser både etiske og juridiske spørgsmål. Nogle er aktuelle før dødsfaldet, andre opstår, når døden er indtruffet. En dag skal vi dø behandler de etiske og juridiske aspekter af det
forhold, at vi skal dø.

Hvordan får man en plads på hospice? Må en pårørende selv fragte kisten med afdøde til kapellet? Hvordan forholder vi os til fotografering af afdøde? Hvor stor indflydelse har vi på en kirkelig begravelse? Hvordan tilrettelægger vi en borgerlig bisættelse? Må vi overvære kremering af afdøde? Hvad vil det sige at sidde i uskiftet bo?

Emneord
AlderdommenDødEksistensEtikFamilieSorgSamfund
Links

I dialog med lovstof på området og i samtale med folk, der enten som efterladte eller som professionelle er berørt af dødsfald og har haft en eller flere problematikker tæt inde på livet, undersøger bogen de mange spørgsmål, peger på problemer og dilemmaer og gør det hele med underbygget klarhed.
Bogen er en oplagt og oplysende hjælp for enhver, der er berørt af døden, men vil være væsentlig læsning for alle. Et dødsfald vil i alle menneskers liv komme tæt på. Enten fordi vi selv eller en af vores nærmeste skal dø. Jo bedre vi har forberedt os på de etiske spørgsmål, og jo større kendskab vi har til juraen, jo større mulighed har vi for at mindske usikkerhed i forbindelse med afskeden.

LILIAN ZØLLNER (F. 1945)
Ph.d. i religion 1991, leder af Forskningscenter for Folkelig Livsoplysning 1992-2001, formand for landsforeningen Mit Livstestamente 1987-1996, leder af Center for Selvmordsforskning 2001-2018, medlem af Human Factors and Medicine, NATO Research and Technology Agency-Military Suicide 2011-2018