Et menneske lades ikke i ro

198,00 kr.
Et menneske lades ikke i ro – Facetter af Johannes Sløks forfatterskab
Aarhus Universitetsforlag, 2006, Hæftet, 183 sider
ISBN 9788779342224

En antologi, der belyser mange facetter af Johannes Sløks forfatterskab inden for emner som teologi, idéhistorie, religions- og sprogfilosofi.

Emneord
Sprog

Et menneske lades ikke i ro giver en bred introduktion til professoren, der blev kendt i offentligheden for sine skarpe replikker og provokerende synspunkter, men hvis filosofiske værker stadig er genstand for forskning og videnskabelige publikationer.

En række yngre og ældre idehistorikere går på kryds og tværs i Sløks forfatterskab i artikler om renæssancen, det religiøse sprog, Shakespeare og idehistorisk metode. Bogen afsluttes med det sidste lange filosofiske interview med Sløk, der hermed for første gang bliver tilgængeligt for en bredere kreds.

Bogen indeholder desuden en fuldstændig Sløk-bibliografi med bøger, artikler og interviews samt en fortegnelse over Sløks undervisning på Institut for Idéhistorie 1967-1977.

Bidragyderne er Hans-Jørgen Schanz, Paw Hedegaard Amdisen, Ole Morsing, Lars Gorzelak Pedersen, Jens Viggo Nielsens, Sune Liisberg, Hans Jørgen Thomsen, Hans Hauge og Frank Beck Lassen.

Antologien er redigeret af Paw Hedegaard Amdisen, Lars Gorzelak Pedersen og Morten Riis.