Første Mosebog - E-bog

75,00 kr.
Første Mosebog - E-bog – Bibelen læst af
Eksistensen, 2024, E-bog, ePub, 90 sider
ISBN 9788741010786

Bibelen læst af … er en serie af bøger, der åbner Bibelens forunderlige verden. Liselotte Wiemer tager os gennem begyndelsernes begyndelse.

Links

Første Mosebog er det første skrift i Det Gamle Testamente og dermed i hele Bibelen. Det begynder med to skabelsesberetninger, og dermed er scenen sat til forståelsen af Bibelens mytiske stof. Mosebøgerne hører til i lovstoffet. En datering af Første Mosebog er vanskelig at redegøre for i korte træk, men efter de fleste forskeres opfattelse befinder vi os i det 6.-4. årh. f.Kr. Traditionen tilskriver Moses teksten, men i dag forestiller man sig, at den nok er sammensat af flere forskellige kilder.
Liselotte Wiemer tager primært urhistorien under behandling og fører os nænsomt og poetisk gennem begyndelsens fænomenologi. Hun kigger på skabelsen indefra og udefra og fremskriver forunderligt fundamentet for menneskets væren i verden.


Omtale

"★★★★★ (...) Liselotte Wiemer skriver virkelig godt (...) decideret smukt flere steder (...) Hun skriver ret blødt, landligt, moderligt, men de korte sætninger, de mange punktummer, rammer de bløde ord ind med tilpas hårdhed og giver de fleste sætninger virkelighed. Det er en kunst at få det store og svære til at fremstå så let, så naturligt (...) Her i bogen bliver vores planet behandlet med rette alvor, med historisk bevidsthed og med en teologisk tydning som rammer helt plet og som virkelig godt må blive et indspark i debatten."

Kristeligt Dagblad

"Hun skriver modigt og fantaserende, ude fra rummet, inde fra bekymringen over klodens tilstand (...)"

Kirke.dk