Forvandlingen af teologien

289,95 kr.
Forvandlingen af teologien – - for kirke og samfund
Eksistensen, 2011, Hæftet, 232 sider
ISBN 978 87 7457 564 1
En opfordring til hver enkelt læser om at udforske og udtrykke sin egen kristne tro på en sådan måde, at den kan få en forvandlende indflydelse på både kirke og samfund. Den er en radikal opfordring til at give religiøs tænkning tilbage til almindelige troende
Emneord
Folkekirken

»Denne bog er en radikal opfordring til præster og lægfolk om at forvandle teologien, som vi kender den i dag. Det er også en opfordring til hver enkelt læser om at udforske og udtrykke sin egen kristne tro på en sådan måde, at den kan få en forvandlende indflydelse på både kirke og samfund.

Den er en radikal opfordring til at give religiøs tænkning tilbage til almindelige troende.Dermed er det en højst usædvanlig bog. Først og fremmest er den ikke svær at læse og den er ikke kedelig – selvom den handler om Kristus, kristen teologi og den kristne kirke. Den er vedkommende. Det er måske det første chok, man får når man åbner den.

Den er heller ikke abstrakt, selvom abstraktionsniveauet ikke er lavt. Den er ikke akademisk, selvom den er frugten af solidt akademisk arbejde. Den er ikke skrevet af en bedrevidende, selvom Clayton i mange henseende faktisk ved bedre. Den er ikke intellektuel i den elitære betydning af ordet, men i den overbevisende og almindelige betydning. Den er intellektuel, fordi den forudsætter, at alle mennesker er intellektuelle i den forstand, at de tænker over deres liv.

Den er folkelig, hvis folkelig betyder, at tage folk – det vil sige dig og mig og vores fællesskaber – alvorligt. Er den kirkelig – ja i høj grad – men den stræber efter at udfordre vores opfattelse af hvad kirke overhovedet er. Hvad er det? Bogen er i hvert fald ikke skrevet kun til kirkegængere eller til kristne, selvom det blandt andet er til dem, den vil give tænkningen og teologien tilbage. Nøgleord er livsduelig, progressiv, åben, udforskende, modig, nærværende, robust, nuanceret, ydmyg og med selvindsigt og humor. Det er en bog med et stort anliggende – lige dele bekræftende og provokerende«.

Johanne Stubbe Teglbjærg fra bogens introduktion


Omtale
Oversat af Steffen Boeskov med introduktion af Johanne Stubbe Teglbjærg.