Gør noget

Tilbudspris 95,00 kr. Normalpris 198,00 kr.
Gør noget – Diakoni med konfirmander
Eksistensen, 2014, Spiralryg, 72 sider
ISBN 978 87 7495 255 8

Folkekirkens Nødhjælp, Kirkens Korshær og Grøn Kirke er gået sammen om at sætte diakonien på dagsordenen i konfirmandstuen. Et nyt undervisningsmateriale, med titlen GØR NOGET sætter konfirmandundervisningen i direkte forbindelse med de etiske dilemmaer og den virkelighed, de tre organisationer forholder sig til, lige fra narkomaner på Vesterbro til kasteløse i Nepal og sultramte i Etiopien – eller til de klimamæssige konsekvenser af vestens overforbrug.

Emneord
Klima

Et nyt undervisningsmateriale med titlen GØR NOGET sætter konfirmandundervisningen i direkte forbindelse med de etiske dilemmaer og den virkelighed, de diakonale organisationer forholder sig til, lige fra narkomaner på Vesterbro til kasteløse i Nepal og sultramte i Etiopien – eller til de klimamæssige konsekvenser af vestens overforbrug.De enkelte temaer sættes samtidig i et teologisk perspektiv, særligt med fokus på spørgsmålet om menneskesyn, skabelsessyn og næstekærlighed.

Materialet rummer undervisningsforslag (fordelt på tre overordnede kapitler, Danmark, Verden og Kloden), der både dækker hele lektioner og temadage samt enkeltstående ideer, som underviseren kan plukke fra eller lade sig inspirere af. Til materialet er knyttet en hjemmeside, goernoget.rpf.dk, hvorfra både konfirmander og underviser kan finde film, billeder, opgaver og meget andet.

Det holder op med at være abstrakt snak om næstekærlighed, når eksemplet er børnefamilier og stiknarkomaner i nabokonflikt

Det holder op med at være abstrakt snak om menneskeværd, når eksemplet er de kasteløses liv i Nepal

Det holder op med at være abstrakt snak om skaberværket, når eksemplet er en natur, der (måske) er ved at være brugt op
(fra bagsiden)


Omtale

Et gennemarbejdet og nyttigt værktøj for den underviser, som ønsker at integrere diakonien i konfirmandarbejdet, og der hvor materialet fungerer allerbedst er netop i spændingsfeltet mellem det nære og det globale med muligheden for, at konfirmandens hjemlige hverdag sættes i relation til medmenneskets vilkår i den store verden. Sten Hartung, Præsteforeningens blad