Gudstjenestens kerneværdier

Tilbudspris 179,95 kr. Normalpris 298,00 kr.
Gudstjenestens kerneværdier – Om relationer, værdier og form i gudstjenesten
Eksistensen, 2015, Hæftet, 326 sider
ISBN 978 87 7115 099 5

Gudstjenestens kerneværdier er en basisbog for enhver, der arbejder med gudstjenestefornyelse i kirken. Biskop Martin Modéus øser her af sine gode erfaringer, og der er stof både for læg og lærd, der ønsker at gå nye veje.

Da Martin Modéus udgav Menneskelig gudstjeneste i 2005, blev det hurtigt en grundbog for præster og menigheder, der gerne ville have input til at finde nye måder at afvikle søndagens højmesse på. Ikke en hvilken som helst måde. Men med respekt for de kerneværdier, der binder gudstjenesten sammen.

I Sverige er de nogle skridt foran i forhold til at omtænke gudstjenesten. Det drejer sig bl.a. om at inddrage flere mennesker i tilrettelæggelsen og udførelse af gudstjenesten, at tilpasse gudstjenesten til det moderne menneske, og at skabe nogle relationer i menighedslivet.

Gudstjenestens kerneværdier er en videreudvikling af Modéus’ første bog, og den indeholder – udover de teoretiske overvejelser – praktiske og konkrete eksempler på, hvordan man tage fat på arbejdet i sognet. Bogen er skrevet til præster, menighedsrådsmedlemmer eller enhver ansat i kirken, der arbejder med gudstjenestens opbygning og udtryk. 


Omtale

»...der er gode indsigter at hente i bogen. Også til et kommende gudstjeneste- og liturgiarbejde i dansk sammenhæng.«

Jørgen Theodor Demant, Dansk Kirketidende