Hans Blumenberg

Tilbudspris 89,95 kr. Normalpris 218,00 kr.
Hans Blumenberg – Profil serien
Eksistensen, 2007, Hæftet, 192 sider
ISBN 978 87 7457 426 2
Det er ønsket med denne introduktion at give den uindviede læser mulighed for at stifte bekendtskab med et forfatterskab, der hører til blandt et af den tyske efterkrigstids mest fascinerende.
Emneord
Profilserien
Serie: Profil-serien

Den tyske filosof Hans Blumenberg (1920-1996) er ikke nogen lettilgængelig tænker. Hans værker er præget af en (selv efter tyske forhold) næsten ubegribelig lærdhed og spænder vidt i både omfang og tematisk bredde. Man har i de senere år kunnet konstatere en voksende interesse for Blumenberg herhjemme. Ikke desto mindre må forfatterskabet siges endnu at være relativt ukendt i en dansk sammenhæng.

Det er ønsket med denne introduktion at give den uindviede læser mulighed for at stifte bekendtskab med et forfatterskab, der hører til blandt et af den tyske efterkrigstids mest fascinerende.

Omtale
"Udmærket introduktion til Hans Blumenberg, som er en af Tysklands mest originale syntesemagere i efterkrigstiden."
Lasse Horne Kjældgaard, Politiken

"Glimrende og velskrevet ... sætter fokus på de centrale tematikker og begreber i Blumenbergs forfatterskab."
Povl Götke, Kristeligt Dagblad

"Sproget er beundringsværdigt klart, uden brug af fagjargon, hvilket gør bogen tilgængelig for interesserede ikke-fagfolk ... Bogen er den første på dansk om en væsentlig tysk filosof ... Et spændende nyt bekendtskab med en tankevækkende filosof."
Martin Hjelmborg, DanskBiblioteksCenter

»Ulrik Houlind Rasmussen giver en fornem og tydelig fremstilling af Blumenbergs komplekse og inciterende tankegange. Først og fremmest viser han, hvorledes Blumenberg gennemspiller de teologiske grundpensa på nye måder og med klare systematiske accentueringer. Intet af alt dette forbliver så selvfølgeligt, som det var før, man Iæste Blumenberg - og Houlind Rasmussen.«
Niels Grønkjær, Præsteforeningens Blad