Hellige Ukraine - E-bog

150,00 kr.
Hellige Ukraine - E-bog – Den kirkelige, nationale og historiske baggrund for krigen i Ukraine
Eksistensen, 2024, E-bog, ePub, 214 sider
ISBN 9788741010762

Denne bog tegner flugtlinjer og brudflader op, der viser krigens baggrund og betydning for kirkerne. Bogen giver dermed læseren mulighed for at forstå krigens rødder og potentielle konsekvenser.

Links

Den russiske ortodokse kirke og det russiske atomarsenal er den russiske stats vigtigste sikkerhedspolitiske søjler, ifølge præsident Putin. Det ses i Vesten, Østeuropa, Mellemøsten og Afrika, hvor de russiske økonomiske, politiske og militære linjer er sammenfaldende med de kirkelige. Kirken skaber og sikrer en ideologisk og religiøs overbygning til russiske imperialistiske aktiviteter og i sidste ende den russiske krigs­indsats. Kirken går ofte under radaren, men er ligeså vigtig, når krigen vitterlig banker på døren. Det er blevet ekstremt tydeligt i Ukrainekrigen. Overfor russerne står de selvstændige ukrainske kirke­lige, kulturelle og nationale traditioner. Den ukrainske nation, kultur og kirkes skæbne er en skæbne med krinkelkroge, mørkklædte messende munke og tatarsoldater på de ukrainske stepper. Denne bog tegner flugtlinjer og brudflader op, der viser krigens baggrund og betydning for kirkerne. Bogen giver dermed læseren mulighed for at forstå krigens rødder og potentielle konsekvenser.


Omtale

"★★★★★ (...) Fornem formidling om kirkens rolle i Ukraine og Rusland (...) Emil Saggau er kirkehistoriker på Lunds Universitet og har begået en detaljerig og perspektivrig bog (...) ”Hellige Ukraine” er kølig og stringent forskning med stort overblik."

Kristeligt Dagblad

"Vidensspækket bog (...) Saggau benytter dygtigt kirkehistorien til at definere grænser og bundflader (...) Læseren indføres i den massive brug af myter, historier, fortællinger og overleveringer, der fungerer som brænde på det bål, der nærer konflikten."

Grundtvigsk Tidende