Hjertets længsel - E-bog

129,95 kr.
Hjertets længsel - E-bog – Kærlighed og Gud religionsfilosofisk belyst
Eksistensen, 2017, E-bog, ePub, 256 sider
ISBN 9788741003184

Med udgangspunkt i Ludwig Feuerbach, Søren Kierkegaard og Anders Nygren belyses sammenhængen mellem kærlighed og Gud både fænomologisk, psykologisk og sprogteoretisk.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Links

Hjertets længsel handler om det, der driver os mod både kærlighed og Gud. Men hvad er kærlighed? ”Kærlighed er, kort sagt, sjælens blik for usynlige ting” (Julie Kristeva).
Kærlighed og religion hænger derfor tættere sammen end man normalt forestiller sig. De er udtryk for menneskets længsel efter at erfare en andethed., som både overskrider vores ensomhed og bekræfter os i at være noget specielt.
I den kristne religion er det derfor også kærligheden, som på én gang gør Gud menneskelig og mennesket guddommeligt. Det betyder, at Guds kærlighed må forstås i lyset af vores menneskelige erfaring med kærlighed – og ikke som en modsætning til dem.

Bogen formulerer denne problemstilling med afsæt i tænkere som Ludwig Feuerbach, Søren Kierkegaard og Anders Nygren, og derefter belyses sammenhængen mellem kærlighed og Gud både fænomenologisk, psykologisk og sprogteoretisk.

Religionsfilosofisk bliver pointen, at Gud hverken er noget objektivt og uafhængigt eksisterende eller en subjektiv opfindelse. Gud er en realitet, vi kan opdage og bruge – på individuelt forskellige måder. At bruge Gud vil sige det samme som at tro på Gud – med al den skrøbelighed, som hører kærligheden til.