Hvorfor kaster Luther skygger på folkekirken? - E-bog

30,00 kr.
Hvorfor kaster Luther skygger på folkekirken? - E-bog – Om reformationen og nyreformationen
Eksistensen, 2017, E-bog, ePub, 76 sider
ISBN 9788741003689

Denne lille bog giver et bud på reformationens skygger og på de udfordringer, en ny reformation byder på.

 

E-BOG


Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.


Download programmet her


Links

Folkekirken er en reformatorisk kirke, men det synes tvivlsomt, om folkekirken i dag forstår sig selv som en kirke med behov for at være i fortsat reformation. Luther satte en reformatorisk bevægelse i gang i det danske folk, men af en række årsager kom forståelsen af kristentroen ofte til at stivne i faste former og formuleringer.

I dag er folkekirkens reformatoriske troskompleks udfordret af en samtid, hvor troen på enhver måde er løs. Og netop derfor er det nyttigt at fundere over, om der er dele af den reformatoriske arv, som i dag skygger for nye formuleringer omkring tro.

Denne lille bog giver et bud på reformationens skygger og på de udfordringer, en ny reformation byder på. Det er forfatterens opfattelse, at kirken bør være i stadig reformation, fordi den kristne tro er dynamisk. Kirken er i sin natur altid større, end det vi udsiger. Den er altid mere farverig end sine former, dybere end sin teologi og større end sin menighed. Derfor er kirken altid undervejs i en stadig bevægelse i forsøget på at udsige det uudsigelige om Gud.

Anders Laugesen  er programmedarbejder ved DR og cand.phil. i religion fra Aarhus Universitet.

Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.