I hvert fald II

349,95 kr.
I hvert fald II – Anden tekstrække i vielses- og begravelsestaler
Eksistensen, 2013, Hæftet, 372 sider
ISBN 9788741004495

I hvert fald er skrevet af 18 præster fra hele landet og rummer inspiration til vielseses- og begravelsestaler baseret på samtlige kirkeårets tekster efter anden tekstrække.

Emneord
LiturgiKirkeFolkekirkenPrædikenerGudTaler

Ved søndagsgudstjenesten prædiker vi oftest over dagens tekst. Ved vielsen og begravelsen tager vi udgangspunkt i ’person’ og ’omstændigheder’. Med denne bog lægges der op til at kombinere tekst og person, således at anledningen (faldet/tilfældet) til at komme i kirken også bliver et møde med kirkeårets tekster.

I hvert fald er skrevet af 18 præster fra hele landet og rummer inspiration til vielseses- og begravelsestaler baseret på kirkeårets tekster efter anden tekstrække. Gennem arbejdet med teksterne har forfatterne fundet en lang række mødepunkter mellem teksterne og de konkrete brudepar eller efterladte, der finder vej til kirken i forbindelse med de kirkelige handlinger. Bogens opbygning lægger sig i forlængelse af I første række og I anden række, der tidligere er udkommet på Aros Forlag


Omtale

… bogen er en spændende og måske også tiltrængt udfordring til præstestanden. Når man som jeg har været præst i mange år, kender man til åndeligt genbrug. Det er så nemt at stivne i de samme luvslidte vendinger. Det er så fristende at holde de gamle, gennemprøvede rammer for fortællinger om både sorg og glæde.

Bogen 'I hvert fald' kan hjælpe os til at modstå fristelsen. Den giver mod på fornyet tilgang til lejlighedstalerne – og kan også snildt bruges til at sætte associationer i spil i forhold til søndagens prædiken. Bogen er alt i alt en inspirationskilde at øse af. (Carina Wøhlk, Præsteforeningens Blad)