I pagt med djævlen - E-bog

49,95 kr
I pagt med djævlen - E-bog – Trolddomsforestillinger og troldomsforfølgelser i Italien og Danmark efter Reformationen
Eksistensen, 2017, E-bog, ePub, 248 sider
ISBN 9788741003191

Gennem en undersøgelse af domstolenes fortolkningsramme, de teologiske argumenter og den praktiske håndtering af processerne, gøres op med myten om, at den katolske inkvisition skulle have været særlig brutal, modsat forestillingen om det protestantiske, ”humane” Danmark.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Links

Louise Nyholm Kallestrup har som en af de første forskere fået mulighed for at arbejde i inkvisitionens arkiv i Vatikanet. Hun har skrevet I pagt med Djævelen som en stor kulturhistorisk sammenligning af de protestantiske og katolske trolddomsforfølgelser. Gennem en undersøgelse af domstolenes fortolkningsramme, de teologiske argumenter og den praktiske håndtering af processerne, gøres op med myten om, at den katolske inkvisition skulle have været særlig brutal, modsat forestillingen om det protestantiske, ”humane” Danmark. 


Omtale

»Et forbilledligt eksempel på godt gedigent historisk benarbejde, der samtidig viser, hvordan en komparativ tilgang kan være med til at kaste nyt lys over ellers velkendte emner og problemstillinger« Søren Feldtfos Thomsen, Religionsvidenskabeligt Tidsskrift