Jeg tror at jeg tror - E-bog

89,95 kr.
Eksistensen, 2016, E-bog, ePub, 120 sider
ISBN 9788774577843

Et filosofisk forsvar for de ”halvtroende” – og en udfordring til den teologi, der vil tale i og til sin tid.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Emneord
TroGud
Links

Religionen vender tilbage i en tid som nu, hvor der ikke længere er stærke grunde til at være ateist. Gianni Vattimo skildrer i Jeg tror at jeg tror, hvordan han gennem sine filosofiske refleksioner har genfundet den kristne religion. Det er ikke· en fagfilosofisk afhandling, men en personlig fremstilling, som samtidig søger at klarlægge baggrunden for en udbredt fornyet interesse for religion.

 I diskussion med tænkere som Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger, René Girard og Søren Kierkegaard fremstiller Vattimo, hvad den kristne arv kan betyde for en nutidig, postmetafysisk filosofi. Han sammenkæder sin idé om ”den svage tænkning” med en ié om, at kristendommens væsen er svækkelse. Den Gud, som Vattimo finder, er ikke absolut og almægtig, men mild og ”ven-lig”. Heraf udspringer for Vattimo en næstekærlighedens etik, som ikke begrundes gennem henvisning til naturen eller kirkens dogmer. Med Jeg tror at jeg tror formulerer Gianni Vattimo et filosofisk forsvar for de ”halvtroende” – og en udfordring til den teologi, der vil tale i og til sin tid

 Jeg tror at jeg tro er den første udgivelse på dansk af den berømte italienske filosof Gianni Vattimo (f. 1936). Bogen er oversat af Finn Frandsen og forsynet med et efterord af Niels Grænkjær.