Jobs Bog

120,00 kr.
Jobs Bog – Bibelen læst af
Eksistensen, 2023, Hæftet, 84 sider
ISBN 9788741009469

Bibelen læst af … er en serie af bøger, der åbner Bibelens forunderlige verden. Søren Holst tager Jobs Bog i hånden med sin righoldige værktøjskasse af indblik i det gammeltestamentlige tekstunivers.

 

Jobs Bog er placeret i Det Gamle Testamente i den del man kalder Visdomslitteraturen. Genremæssigt er bogen således beslægtet med Ordsprogenes Bog og Prædikerens Bog. Skriftet er sandsynligvis nedfældet i 5.-4. årh. f.Kr.
Jobs Bog er en novelle, der handler om lidelsens problem og om hvordan vi skal forstå Guds retfærdighed. Hovedpersonen er den retskafne og gudfrygtige mand, Job, der alligevel straffes af Gud og mister alt. Persongalleri: Job, Gud, Anklageren og Jobs venner. "Hvad i himmelens navn er meningen?" spørger forfatteren, og bogen giver både halve og hele svar.


Omtale

”★★★★★ Ny bibelserie er både modig, generøs og sjov (...) Holst har en særlig evne til at formidle ret nørdet stof på en folkelig måde, så man som læser bliver klogere og interresseret i spørgsmål, man ikke selv har stillet (...)”

Kristeligt Dagblad

"Efter den aktuelle indledning går han virkelig ind i skriftet og gennemgår dets struktur og forløb. Det er meget tilgængeligt skrevet, men med fuld udnyttelse af forfatterens ekspertise, så for eksempel oversættelsesproblemer kommenteres. Det vækker til eftertanke, og man bliver virkelig også klogere af teksten (...) vil være inspirerende for enhver religionslærer."

Fagbladet Religion

”En serie, der er værd at sætte alt andet til side for. (…) skrevet med sprogligt og intellektuelt overskud, hvilket gør dem lette at gå til og en fornøjelse at læse.”

Grundtvigsk Tidende