Kaldet til kærlighed

295,00 kr
Kaldet til kærlighed – en bog om katolsk ordens- og klosterliv i dag
Katolsk Forlag, 2022, Hardback, 626 sider
ISBN 9788792501523

Hvordan kan danske kvinder og mænd fravælge ægteskab, familieliv og karriere for at vie deres liv til Gud og leve resten af deres liv i kyskhed, fattigdom og lydighed? Findes der en særlig frihed i det katolske ordensliv og bag klostrets mure? Hvordan får man fællesskabet i et kloster til at fungere? Og hvad kan ordens- og klosterlivet give til kirken og samfundet i dag?

Emneord
Katolicisme

I denne bog fortæller 17 katolske ordensfolk – munke, nonner, brødre og søstre samt enkelte lægfolk – deres personlige kalds- og livshistorier og giver svar på ovenstående spørgsmål. Bogen giver indblik i nutidigt ordens- og klosterliv i Danmark, Tyskland, Frankrig og Italien og indeholder desuden et indledende afsnit om det gudviede liv historisk og i dag. Bogen tegner et billede af det gudviede liv og stiller spørgsmålet, hvordan kloster- og ordenslivet kan inspirere andre, der ønsker at følge et kald til hellighed, med at udleve det i deres hverdag.

Malene Fenger-Grøndahl er journalist, forfatter og foredragsholder og er som voksen konverteret til katolicismen. Hun har skrevet og bidraget til en række bøger for både børn og voksne om emner som flygtninge, etniske minoriteter og kristendom, bl.a. Søg Gud –Sankt Joseph Søstrene og deres retrætecenter Stella Matutina (Katolsk Forlag, 2021). Hun arbejder bl.a. for Kristeligt Dagblad og DR P1.