Kompendium til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring

139,95 kr.
Klim, 2011, Hæftet, 96 sider
ISBN 9788771290356

K.E. Løgstrup var en stringent tænker, men ikke altid en lige stringent formidler af sin tænkning. Det gælder også i Den etiske fordring fra 1956. Imidlertid er dette hovedværk i nyere dansk åndsliv af en sådan originalitet og aktualitet, at det indgår som pensum på flere uddannelsesinstitutioner og studeres flittigt på højskoler og i læsekredse.

K.E. Løgstrup var en stringent tænker, men ikke altid en lige stringent formidler af sin tænkning. Det gælder også i Den etiske fordring fra 1956. Imidlertid er dette hovedværk i nyere dansk åndsliv af en sådan originalitet og aktualitet, at det indgår som pensum på flere uddannelsesinstitutioner og studeres flittigt på højskoler og i læsekredse. Og det er her erfaringen, at det ofte volder læseren vanskeligheder at danne sig et overblik over strukturen i bogen.

Det er baggrunden for dette kompendium, som udgør et supplement til Hinandens verden. Ledsager til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring. Mens Hinandens verden i prosaform analyserer, diskuterer og perspektiverer selve bogens indhold og tankerækker, giver kompendiet i punktform en kort og præcis oversigt over hovedtankerne og argumentationsgangen i værket. Kompendiet vil således kunne være en strukturerende hjælp ved førstegangslæsningen af Den etiske fordring, ligesom det vil kunne tjene som et tidsbesparende opslagsværk, hvis man som studerende eller underviser har brug for en hurtig repetition af større eller mindre dele af bogen.