Kultur og politik

Af
Multivers, 2018, Hæftet, 256 sider

Danmark fik verdens første Kulturministerium i 1961, men hvorfor skal man egentlig prioritere kulturpolitik i Danmark i dag? Og ville vi prioritere på samme måde, hvis vi skulle starte på en frisk?

279,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Tidligere har kulturdebatten og kulturpolitikken været domineret af de nationalkonservative og de kulturradikale, mens arbejderbevægelsen forsøgte med deres egen kulturpolitik. Følger man den aktuelle danske debat hører man imidlertid ofte synspunktet, at særligt ét parti – Dansk Folkeparti – ”har overtaget den danske kultur”, mens mange beklager sig over, at kulturmidlerne bliver stadigt færre. Er dette virkelig rigtigt, og hvad handler de væsentligste debatter inden for kulturpolitikken egentlig om?

Denne bog forsøger at gå bag om kulturdebatten. Med en levende introduktion til politik og moderne politisk filosofi beskriver bogen de væsentligste kulturpolitiske debatter ud fra en række aktuelle cases bl.a. Statens Kunstfond, Det Kongelige Teater og musikskolerne.


Yderligere information ISBN: 9788779174931, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Multivers, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.