Kunsten at holde gudstjeneste

224,95 kr.
Kunsten at holde gudstjeneste – En lærebog i liturgik om gudstjenestens genrer og flermedialitet
Eksistensen, 2024, Hæftet, 171 sider
ISBN 9788741009575

En brugsbog, der henvender sig til alle, som beskæftiger sig med gudstjeneste. Det konkrete arbejde med højmessen står i centrum.

Emneord
KirkeLiturgi

En gudstjeneste er en levende begivenhed. Når man arbejder med liturgi, er man derfor henvist til at arbejde med gudstjenesten som et levende ’værk’, en hændelse, der foregår i tid og rum.

Denne bog om højmessen præsenterer genre og flermedialitet som centrale perspektiver i arbejdet med gudstjenesten. Gennem fokus på højmessens genrer, deres funktion og karakteristika, mediernes forskellige kommunikationsformer og gudstjenestens samlede flermedialitet giver bogen konkrete bud på, hvordan genre- og mediebevidsthed kan bruges i forberedelsen og udførelsen af højmessen, såvel som i samtaler om liturgi og i forhold til liturgisk fornyelse.  

Bogen er en brugsbog, der henvender sig til alle, som beskæftiger sig med gudstjeneste. Det konkrete arbejde med højmessen står i centrum, men med sin blanding af teori og praksis kan bogen også læses som en præsentation og drøftelse af dele af det liturgiske fagfelt, der i dag har betydning for det liturgiske arbejde i Danmark.

 


Omtale

"Velgørende med en kort og pointeret indføring, der tør være konkret og gå ind i den teologiske debat (...) Den er også gennemgående afbalanceret og veksler imellem at stille spørgsmål, fremhæve opmærksomhedspunkter og komme med konkrete anvisninger (...) Et engageret bud på en overskuelig og brugbar 150-siders indføring i liturgik, som i den grad bidrager til styrkelsen af kunsten at holde gudstjeneste."

Kirke.dk