Lad os tale om døden

249,95 kr.
Gads Forlag, 2024, Hæftet, 153 sider
ISBN 9788712074540

Lad os tale om døden som en del af livet. 

Døden behøver ikke at være skræmmende, farlig, frygtelig eller deprimerende. Døden kan tværtimod give kraft til vores liv, hvis vi tør at lukke den ind. 

Ved at samtale om døden kan vi lettere træffe beslutninger, når døden kommer tæt på, og vi kan ændre vores indstilling til døden til gavn for os selv, vores nærmeste og mennesker, vi drager omsorg for. 


Lad os tale om døden giver et grundlag for at kvalificere samtalen om døden ved at vise vej til et sprog, der kan gøre døden mere omgængelig. Døden er et livsvilkår, og samtaler om døden kan gøre den tid, hvor døden nærmer sig, bedre og mere afklaret. Måske kan samtalen ændre måden, vi lever på. 


Jacob Birkler (f. 1974) er filosof med speciale i etik. Formand for Det Etiske Råd (2010-2016). Ph.d. i medicinsk etik og cand.mag. i filosofi og psykologi. Har gennem mange år arbejdet med etik i sundhedsfaglig praksis. Forfatter til en lang række bøger om etiske og filosofiske emner. Fast skribent i flere danske medier. Underviser på adskillige sundhedsuddannelser.