Løgstrup - E-bog

59,95 kr.
Løgstrup - E-bog – Profilserien
Eksistensen, 2017, E-bog, ePub, 151 sider
ISBN 9788741003207

Udvidet og revideret udgave af Svend Andersens roste bog om Løgstrup, som giver en introduktion til forfatterskabet inden for områderne filosofi, etik og teologi.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Links

Den danske teolog og filosof K.E. Løgstrup (1905-81) øvede indflydelse i vide kredse, og de senere år er interessen for hans tænkning vokset støt. I denne bog giver Svend Andersen en introduktion til Løgstrups forfatterskab inden for områderne filosofi, etik og teologi.
Svend Andersen skildrer baggrunden for Løgstrups tænkning ud fra forholdet til fænomenologiens filosoffer Husserl, Heidegger og Lipps, og inddrager Løgstrups kritik af Kant og Kierkegaard. Samtidig følger han udviklingen frem til det sene forfatterskabs metafysik og ser på konsekvenserne for Løgstrups kristendomsforståelse.
Hovedvægten i bogen ligger på etikken, hvor også Løgstrups stillingstagen til problemer inden for politik, økonomi og økologi omtales.
I forhold til den oprindelige rummer denne udgave udvidelser samt rettelser og sproglige forbedringer, ligesom litteraturlisterne er opdateret.