Magi og Trolddom

Af
Ådalen, 2019, Hæftet, 180 sider

Magi og trolddom gør Torben Svendrup op med en række af de forestillinger, vi har om hekse (troldkvinder) og middelalderen. Der blev ikke brændt troldfolk i dansk middelalder. Den første afbrænding af en troldkvinde i Danmark fandt sted i Stege 1540 fire år efter reformationen. Middelalderkirken ønskede at frelse sjæle – ikke at slå mennesker ihjel. Da den lutherske kirke kom til magten efter reformationen, var målet at udrydde trolddom ved at brænde flest mulige troldkarle og troldkæl­linger.

200,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Torben Svendrup fortæller om magi og trolddom. Hvordan magien blev brugt i hverdagen, og den kloge mand eller kone på landet fungerede som datidens læger og dyrlæger. Han fortæller også om, hvordan trolddom ramte kongehuse og var årsag til, at den franske konge forskød sin danske hustru, og om, hvordan moder Sigbrit havde forhekset den danske konge.

Om forfatteren
Historiker Torben Svendrup ph.d. har udgivet mere end 30 bøger om kultur- og mentalitets­historie. Han var TV-vært på 'De uartige kalkmalerier' og 'Middelaldermord og Kongelige Eskapader' udsendelse 1.


Yderligere information ISBN: 9788793523432, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Ådalen, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.