Menneskelig gudstjeneste

299,95 kr.
Menneskelig gudstjeneste – Om gudstjenesten som relation og ritual
Eksistensen, 2007, Hæftet, 334 sider
ISBN 978 87 91191 28 2
I denne bog viser Martin Modéus hvordan man kan gøre en gudstjeneste mere varm og menneskelig. En gudstjeneste skal være centrum for hele menigheden og samtidig gøre selve kirken til en bedre arbejdsplads for både professionelle og frivillige. En gudstjeneste skal samle hele kirken og alle omkring den i et fællesskab. Martin Modéus’ bog er en øjenåbner, et nyt blik på gudstjenesten og alle dens muligheder.
Lektor ved Institut for Præsteuddannelse, Anita Hansen Engdahl, har oversat fra svensk og forsynet bogen med et efterskrift om særlige danske forhold.

Omtale
"Spændende og vedkommende bog om gudstjenesten. Den arbejder både med krop og ånd og inspirerer til de nødvendige tanker om liturgi og sammenhæng ...
Det må være et værktøj, som alle præster skal unde sig selv. Ingen skal vente på, at nogen forbarmer sig over én og giver én denne bog. En typisk folkekirkelig hug af-tradition, som er bange for følelser og kropslighed, skal ikke være nervøs. Dette er ikke føleri. Det er en grundteologisk bog med Kristus i centrum. Der bliver ikke pjattet med noget. Bogen er skrevet af et menneske, som forstår sin samtid og kan lide den; men han vil også gerne åbne for den flerdimensionalitet, som mennesket har mulighed for at tilegne sig i gudstjenesten."
Peter Skov-Jakobsen, Folkekirken i København