Menneskets vilkår

349,95 kr.
Menneskets vilkår – Gyldendals Filosofibibliotek
Gyldendal, 2023, Hæftet, 400 sider
ISBN 9788702363944

Hannah Arendts klassiker fra 1958 er et storslået forsøg på at sammenfatte og diskutere de grundlæggende konflikter, blindgyder og muligheder, der kendetegner udviklingen frem til den moderne verdens samfund. Menneskets vilkår er dermed på én gang en dyster modernitetskritik og et dristigt stykke politisk tænkning, som radikalt udfordrer det moderne samfunds politiske selvforståelse og mangel på samme. 

Med introduktion af oversætter Christian Dahl og chefredaktør Rune Lykkeberg. Bogen indgår i Gyldendals Filosofibibliotek - en ny serie, der sætter fokus på klassisk og moderne filosofi fra antikken til vor tid.

Bøgerne kan læses af enhver med filosofisk interesse, som ønsker at tage et livtag med de store filosoffers værker på egen hånd og opdage nye sider af de gamle tanker. Serien vil indeholde både genudgivelser og nye oversættelser og vil være med nye for- eller efterord skrevet af førende eksperter på området.

Indtil videre er udkommet i Gyldendals Filosofibibliotek: Hannah Arendt: Eichmann i Jerusalem Hannah Arendt: Menneskets vilkår Cicero: Forpligtelser Førsokratiske filosoffer Platon: Tre dialoger