Når mor eller far dør

169,95 kr.
Når mor eller far dør – om at være barn og miste forældre
Frydenlund, 2012, 168 sider
ISBN 9788771180657
Hvilken betydning har det for et barn, når mor eller far dør? Peter Olesen har i bogen her samlet de mest rørende, barske og personlige historier fra sine tidligere sorg- og savn-udgivelser. 4000 børn mister hvert år en mor eller far, nogen endda dem begge. Bogen indeholder bidrag fra 25 kendte og ukendte danskere. En gruppe børn fortæller om at miste, om de følelser, der presser sig på, om berøringsangsten eller hjælpen fra venner, lærere og andre.
Emneord
DødSorgBørnSamtaleFamilie
Hvilken betydning har det for et barn, når mor eller far dør? Peter Olesen har i bogen her samlet de mest rørende, barske og personlige historier fra sine tidligere sorg- og savn-udgivelser. 4000 børn mister hvert år en mor eller far, nogen endda dem begge. Bogen indeholder bidrag fra 25 kendte og ukendte danskere. En gruppe børn fortæller om at miste, om de følelser, der presser sig på, om berøringsangsten eller hjælpen fra venner, lærere og andre. Felix Peter Venndt, der mistede sin far som 16-årig, siger:
»Det er så trist at tænke på, at jeg aldrig mere skal se ham. Alt det der kendetegnede ham, hans karakteristiske grin og hans lune humor«.

Signe Rølmer, der var 12 år, da hendes mor døde, fortæller om at savne:
»Jeg savner nogen, der siger, at jeg skal komme tidligt hjem, at jeg skal spise ordentligt og drikke min mælk, for det er jo bare et tegn på kærlighed«.

Her er også historier fra voksne, der fortæller om at miste som barn. F.eks. fortæller sangerinden Alberte Winding om at føle skyld og skam over sin mors død. Og biskop Lise-Lotte Rebel fortæller om sin vrede mod Gud, da hendes far døde. Bogens redaktør, Peter Olesen, mistede selv sin far som 15-årig og bidrager også med sin egen historie.