Når tro kommer på tværs

229,95 kr
Når tro kommer på tværs – - Etiske dilemmaer mellem religion og samfund
Bibelselskabet, 2021, Hæftet, 176 sider

Debat- og fagbog, der ruster læseren til at finde, vurdere og argumentere for egne etiske grænser i krydsfeltet mellem religion og samfund. 

Bogen vil udfordre mange læseres holdninger og grænser og er samtidig velegnet til undervisningsbrug på for eksempel pædagog- og lærerseminarier og sundhedsuddannelser.
Emneord
EtikDialog
Hvad gør lægen, når patienten vil overlade helbredelsen til Gud? Skal menuen i børnehaven både leve op til dansk madtradition og tilgodese religiøse behov? Bør alle sygehuse have et kirkerum, eller kan det erstattes af et multi-religiøst bederum? 
Det er spørgsmål som disse, Jacob Birkler, undersøger i denne bog. Det sker under fire overskrifter: Seksualitet, sundhedsvæsenet, familie og børn samt det sociale. Og så får læserne tilmed en lynguide i håndtering af etiske dilemmaer. 
Jacob Birkler (født 1974) er cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og deltager i den offentlige debat med et skarpt blik for vores samfunds aktuelle etiske udfordringer.