Naturens sprog - E-bog

139,95 kr.
Naturens sprog - E-bog – Historier fra virkeligeheden om fortryllelse
Eksistensen, 2018, E-bog, ePub, 208 sider
ISBN 9788741007281

Mickey Gjerris og Cecilie Rubow har i Naturens sprog samlet 20 essays fra mennesker, der på forskellig vis beskæftiger sig intenst med naturen. Bogen indeholder bl.a. bidrag fra biolog og forsanger i Magtens Korridorer Johan Olsen, meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard, biolog, forsker og debattør Rasmus Ejrnæs, og biolog og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus Morten D. D. Hansen.

Links

Hvad sker der, når vi begynder at lægge mærke til de øjeblikke af naturfortryllelse, som alle kender til, men som vi ofte ikke har ord til at beskrive? En mørk himmel dækket af stjerner, en solnedgang, havets brusen, et tæppe af hvide anemoner i skovbunden. Naturen er over alt omkring os og i os, og alligevel bliver vi mere og mere fremmedgjorte over for naturen og behandler den, som var den en ting, sat i verden for vores fornøjelses skyld.

De 20 essays fortæller både historier om fortryllende naturoplevelser, som vi hver eneste dag tager for givet, og foruroligende historier om klimaforandringer, økonomiske vækstparametre og industrialiserede dyrefabrikker.

”Hvad ville der mon ske, hvis vi accepterede, at fascination af dunhammere, guldsmede, vild pileurt og rimfrost ikke kan sættes ind i en ligning og beregnes på lige fod med svineeksporten, men ikke desto mindre er mindst lige så vigtig for os?”
- Mickey Gjerris og Cecilie Rubow


Omtale

★★★★★
Jeg vil egentlig ikke skrive så meget mere end blot at anbefale, at du får fat i bogen og læser den. Den er en dejlig, poetisk oplevelse.

- Kaskelot (Biologiforbundets Blad)

Bogen indeholder bidrag, der skildrer naturens uundgrundelige mysterium og storhed, så blodet ruller i årene.

- ATLAS bogtillæg

En bog med artikler skrevet af engagerede mennesker, der har indsigt i naturens forskellige aspekter. For alle interesserede i naturdebatten og i naturfilosofi.

- Bibliotekernes lektørudtalelse

Læsere vil glæde sig over forfatternes naturglæde og følelse af naturen, ja, indimellem medlidenheden med den. De vil kunne blive helt høje under læsningen.

- Kristeligt Dagblad