Økonomi og kristendom

289,95 kr.
Økonomi og kristendom – ... hvad Guds er
Eksistensen, 2019, Hæftet, 261 sider
ISBN 9788741004747

Hvilken betydning skal økonomi tillægges og hvordan indretter vi økonomier bedst, og med hvilket mål? Har svarene på disse spørgsmål noget med Gud at gøre?

Emneord
SamfundKirke

Økonomi handler om udveksling. Om goder og ressourcer, der skifter hænder. Økonomi er med andre ord et udtryk for, at vi mennesker har med hinanden at gøre.

Men hvilken betydning skal økonomi tillægges, hvordan indretter vi økonomier bedst, og med hvilket mål? Og har svarene på disse spørgsmål med Gud at gøre – hvad siger kristendommen om økonomi?

Det er de spørgsmål, som en række fagpersoner, de fleste med tilknytning til kirkelivet i Danmark, drøfter i denne bog. Resultatet er en bred samtale, som går på tværs af de sædvanlige politiske, økonomiske og kirkelige skel og dagsordener.

Der skrives med passion, fordi forfatterne er overbeviste om, at kristendommen har noget vigtigt at bidrage med ind i den aktuelle økonomiske situation, som indbefatter nøden i verden, de sociale udfordringer i Danmark såvel som klimakrisen.

Bogen giver ikke ét færdigt svar. Læserne inspireres i stedet til selv at fortsætte samtalen om, hvad der er de bedste økonomiske midler til at gøre verden til et endnu bedre sted at leve for flere – og opmuntres til at gøre noget ved det!


Omtale

★★★★★

Spændende og vigtig debatbog om økonomi, etik og kristendom.

- Kristeligt Dagblad

Interessant mosaik af analyser og synspunkter om det gode samfund, økonomiens betydning for vores verden og om kristendommen i et økonomisk perspektiv og økonomi i et kristent perspektiv.

- Bibliotekernes lektørudtalelse