Om at være menneske

350,00 kr.
Om at være menneske – Spil
Kirkefondet, 2016, Materialekasse,
ISBN 97887

Om at være menneske er udviklet for at skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro.

Spillet består af en terning og 108 spørgsmål fordelt på 6 kategorier af kort: Tro, Håb, Kærlighed, Fødsel, Liv og Død. Spillet spilles i grupper med 2-5 personer.

Emneord
Konfirmander

Man spiller typisk 1½ - 2 timer eller mere afhængig af, hvor dyb snakken skal være. Hver deltager formulerer en udfordring, man gerne vil undersøge i spillet, og så reflekterer man over den gennem spillet. Udfordringen kunne f.eks. være: Hvordan kan jeg være den forælder, jeg gerne vil være? Hvordan løser jeg en konkret konflikt, jeg er i? Hvad er det egentlig, jeg vil? Hvordan kan jeg føle Guds nærvær?

Spillet kan anvendes i både kirkelige og ikke kirkelige sammenhænge. Kirker kan bruge spillet til åbne spilleaftener, samtaleforløb i mindre grupper, til konfirmander og konfirmandforældre, i menighedsrådet, som gave til brudepar og i andre sammenhænge med behov for gode samtaler om store spørgsmål. Derudover kan spillet også bruges sammen med din partner, med venner/veninder, til facilitering af eksistentielle samtaler på arbejdspladsen og som individuel refleksion.


Der medfølger en vejledning med gode råd til spillelederen.