Om et kristenmenneskes frihed

165,00 kr.
Om et kristenmenneskes frihed – - Religionshistoriske hovedværker i uddrag
Systime, 2011, Hæftet, 66 sider
ISBN 9788761684929
Vil man forstå reformationen og dens baggrund, må man gå til Luthers skrifter. To væsentlige og kortfattede tekster fra Luthers hånd er ”Om et kristenmenneskes frihed” og ”Åbent brev til Pave Leo X”. Oversættelsen er forsynet med grundige noter og ordforklaringer.
Emneord
KirkehistorieKilde
Oversættelse og kommentar: Carl Frederik Wiwe

Vil man forstå reformationen og dens baggrund, må man gå til Luthers skrifter. To væsentlige og kortfattede tekster fra Luthers hånd er ”Om et kristenmenneskes frihed” og ”Åbent brev til Pave Leo X”. Oversættelsen er forsynet med grundige noter og ordforklaringer. Carl Frederik Wiwe sætter teksterne ind i deres historiske og virkningshistoriske sammenhæng, bl.a. diskussionen om viljens frihed med Erasmus af Rotterdam og den katolske kirkes syn på Luther i dag. Bogen rundes af med en samlet karakteristik af den lutherske kirke.

Bogen er velegnet til hovedværkslæsning på det gymnasiale religionfags B-niveau. Desuden er den klart anvendelig på læreruddannelsens linjefag i religion og de religionsvidenskabelige og teologiske uddannelser på universiteterne.