Omskæring

Og hvad debatten siger om os og vores værdier
Syddansk Universitetsforlag, 2020, Hæftet,

Omskæring – Og hvad debatten siger om os og vores værdier analyserer argumenterne for og imod retten til omskæring og er dermed et værktøj for enhver, der ønsker at tage stilling til emnet på et informeret grundlag.

225,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Omskæringsdebatten er som en uslukkelig ild. Den ulmer, flammer op, sætter sind i kog og dør hen. Men den brænder ikke ud. Fundamentale uenigheder om uforligelige værdier holder den i live. Forsvarere og modstandere står uforsonligt overfor hinanden og argumenterer hver især med henvisning til menneskerettigheder; religionsfrihed; børns ret til beskyttelse mod overgreb; minoriteters ret til beskyttelse af deres kulturelle identitet; sundhedsmæssige fordele og risici. Begge parter vil det gode og mener at have moralen på deres side. Modparten anser de for ondskabsfuld, uforstandig, snæversynet og intolerant. Omskæring – Og hvad debatten siger om os og vores værdier analyserer argumenterne for og imod retten til omskæring og er dermed et værktøj for enhver, der ønsker at tage stilling til emnet på et informeret grundlag. Omskæring – Og hvad debatten siger om os og vores værdier giver indblik i omskæringens oprindelse og forklarer, hvori omskæringen består, og hvorfor den fortsat finder sted. Forskellen mellem drenge- og pigeomskæring tages i øjesyn med henblik på at vurdere rimeligheden af at skelne mellem kønnene i omskæringsspørgsmålet og for at vise, hvorfor der trods stor folkelig modstand mod omskæring sandsynligvis aldrig vil blive indført et forbud mod drengeomskæring i Danmark.


Yderligere information ISBN: 9788740832952, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Syddansk Universitetsforlag, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.