Paulus' Brev til Romerne

129,95 kr.
Paulus' Brev til Romerne – Bibelen læst af
Eksistensen, 2023, Hæftet, 84 sider
ISBN 9788741009506

Bibelen læst af … er en serie af bøger, der åbner Bibelens forunderlige verden. Henrik Wigh-Poulsen tager Romerbrevet med ind i det 21. århundrede.

 

Paulus’ Brev til Romerne er placeret i Det Nye Testamente i den del, man kalder Paulusbrevene. Genremæssigt er skriftet således beslægtet med f.eks. Galaterbrevet. Der er bred enighed om, at skriftet er nedfældet omk. 55 e.Kr. Brevet er skrevet til den kristne menighed i Rom og er et ønske fra Paulus om at formidle den nye lære med både trøst og formaning.

I denne bog tager forfatteren til genmæle og skriver Poulsens første og eneste brev til Paulus. Han stiller Paulus til regnskab for nogle af de mere tvivlsomme formaninger og giver ham et indblik i dagens Danmark.


Omtale

”★★★★★ (...) Ny bibelserie er både modig, generøs og sjov (...) Poulsens tilgang til Romerbrevet virker forfriskende og vedkommende og giver os et indblik i både Paulus' og Poulsens samtid og tro.”

Kristeligt Dagblad

”En serie, der er værd at sætte alt andet til side for. (…) skrevet med sprogligt og intellektuelt overskud, hvilket gør dem lette at gå til og en fornøjelse at læse.”

Grundtvigsk Tidende

"Han har fået den gode ide at skrive et brev til Paulus som svar på Paulus' brev til romerne — han kalder det "Poulsens brev til Paulus". Det er godt tænkt (...) vil være inspirerende for enhver religionslærer."

Fagbladet Religion